El Pla de Millora Urbana presentat per la propietat i aprovat per l’Ajuntament al Juny del 2013 estableix una cessió de terreny de 881 m2 en la part posterior de la finca per donar continuïtat al camí de ronda allunyant-lo del mar. Aquest punt va despertar de seguida l’oposició de diverses entitats ecologistes que reclamaven el pas del camí de ronda pel litoral. L’opinió pública es va concentrar en aquest punt mentre, enmig de la desinformació de molts ciutadans de Palafrugell, l’Ajuntament va atorgar la llicència definitiva al projecte malgrat els nombrosos punts contraris a la legalitat que conté.

Amb la llicència aprovada des de l’Abril de 2014 s’inicien les obres. Tanmateix l’obra que s’executa ni tan sols s’ajusta a la llicència atorgada. Al novembre de 2015 una inspecció constata diferències entre les obres realitzades i la llicència. La més greu fa referència a la construcció d’un mur de contenció de terres a la zona Sud de la parcel·la que no està contemplat a la llicència ni al PMU.

EL MUR de la presa de pèl (article d’opinió)

Juny 2015 – Foto Paco Dalmau

Al gener del 2015 s’aprova de manera definitiva el nou POUM que preveu dues opcions pel camí de ronda: litoral i posterior. Aquest inici de rectificació pel que fa al pas del camí de ronda pel litoral, opció que ara sembla possible, resulta molt significatiu en relació a la construcció del mur de contenció i fa encara més evidents les múltiples irregularitats que envolten el projecte.

En groc el camí de ronda en les dues opcions.