El Golfet és un paratge emblemàtic de la Costa Brava d’una bellesa excepcional: rocós, abrupte, cobert de pins, d’aigües blaves i transparents. Comprèn la secció de costa que va des de la punta dels Forcats fins el Cap Roig. Es troba a l’extrem sud de Calella de Palafrugell.

RIQUESA i Patrimoni Natural (article d’opinió)

En aquest paratge, a tocar de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig, hi ha la platja del Golfet d’un gran valor ambiental i paisatgístic. La platja, de 75 metres de longitud i 20 d’amplada, està limitada per un penya-segat vertical d’uns 40 metres d’alçada. És una petita platja verge de sorra gruixuda envoltada d’una magnífica vegetació. S’hi arriba pel camí de ronda que bordeja el mar des de Calella.

CRONOLOGIA D’UN DESASTRE

Actualment aquest indret està patint els excessos de la especulació immobiliària:

Al cim del penya-segat de la platja del Golfet, s’hi està construint una enorme edificació que desdibuixa la fita paisatgística de la badia. Es tracta d’un xalet particular de 1.004m2 construïts, de quatre plantes vistes des del mar.

Els terrenys on es construeix la casa es situen arran d’un penya-segat de caràcter inestable, amb important risc geològic i d’erosió.

A més aquests terrenys, estan situats a tocar de l’espai protegit del Cap Roig i tenen (o més ben dit, tenien) similars característiques ambientals i paisatgístiques. Tot plegat ha suposat un impacte paisatgístic brutal que ha provocat la mobilització dels ciutadans i la creació de l’associació Salvem el Golfet.